Permisul de conducere structurat pe categorii

Principalul motiv pentru care multe persoane pica proba orala atunci cand sustin examenul  pentru obtinerea permisului este neatentia. De cele mai multe ori emotiile dar si stresul sunt factori importanti ce “ajuta” la realizarea greselilor nefondate.

Pentru a remedia aceasta problema va indicam sa rezolvati cat mai multe chestionare DRPCIV online, astfel incat puteti intelege cu usurinta unde trebuie sa va pregatiti mai bine pentru examenul final. Rezolvarea acestor chestionare auto este foarte importanta deoarece 99 % din intrebari provin din chestionarele probei orale pentru obtinerea permisului de conducere.

Verificarea cunostintelor dobandite in urma studiului efectuat cu instructorul auto dar si in urma rezultatelor pe care le obtineti la testele de evaluare sunt principalele elemente de care trebuie sa tineti cont. Pentru a evita greselile ce provin din lipsa neatentie, a stresului sau a emotiilor va recomandam sa rezolvati cat mai multe chestionare online, fapt ce va garanteaza o siguranta sporita pe durata examinarii finale.

Permisul de conducere structurat pe categorii:

Chestionarele auto sunt impartite in categorii si subcategorii ce difera in functie de permisul auto pe care doriti sa il obtineti, asadar pentru fiecare categorie de vehicule exista o anumita lista de intrebari cu particularitati diferite.

Spre exemplu in Categoria A este inclus motociclul dar si triciclul ( cu o putere minima de 15 kW ). Asadar pentru obtinerea acestui permis auto trebuie completate chestionarele auto ce fac parte din aceasta categorie. Subcategoriile incluse sunt:

  • Subcategoria AM – in aceasta categorie sunt incluse mopedele (2 sau 3 roti) ce nu depasesc viteza maxima de 45 km/h
  • Subcategoria A1 dedicate motociclurilor cu o putere maxima de 11 kW si  125 cm3
  • Subcategoria A1 cu o putere maxima de 35 kW

Din Categoria B fac parte autovehiculele cu un numar maxim de 8 locuri pentru pasageri iar greutatea maxima a masinii nu trebuie sa depaseasca 3.500 kg.

In schimb in cazul in care doriti sa atasati o remorca sau o semiremorca, aceasta nu trebuie sa depaseasca masa de 750 kilograme. Subcategoria B1 este destinata in special  cuadriciclelor motorizate, in schimb Categoria BE este destinata soferilor ce conduc un autovehicul care fare parte din categoria B si este dotat remorca cu o greutate mai mare de 750 de kg.

Permisul de conducere Categoria C este dedicata tuturor persoanelor ce conduc un vehicul cu o greutate de peste 3500 kg si o remorca cu o greutate sub 750 de kg.  Subcategoria C1 este destinata soferilor ce conduc un vehicul cu o greutate intre 3500 si 7500 de kg iar numarul de locuri  pentru pasageri este 8.

Subcategoria C1E este dedicata persoanelor ce conduc un vehicul cu o masa totala de 12000 kg, in schimb pentru cei ce conduc un vehicul autorizat ce face parte din categoria C la care se ataseaza o remorca ce depaseste valoarea totala de 770 de kg este necesar permisul de conducere categoria CE.

Categoria D este dedicata soferilor ce efectueaza transport de persoane. Pentru a putea transporta un numar de 16 pasageri este obligatoriu sa detineti permisul de conducere Categoria D1. In cazul in care doriti sa conduceti un autovehicul cu o greutate maxima de 12000 kg dar si o remorca ce cantareste mai putin 750 de kg este necesar permisul de conducere subcategoria D1E.

Pentru conducerea troleibuzelor aveti nevoie de permisul de conducere Categoria F,  in schimb pentru conducerea tractoarelor cu sau fara remorca este necesara Categoria H. Ultima categoria, mai exact Categoria I este dedicata soferilor ce doresc sa conduca tramvaie, acestea necesita de chestionare speciale.

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT