Cum sa obtii permisul din prima incercare

Examenul pentru obtinerea permisului auto reprezinta in majoritatea cazurilor un prim test important din viata. Acesta necesita multe ore de studiu si totodata parcurgerea repetata a informatiilor incluse in noul cod rutier.

Termenii neapropriati dar si volumul de informatii extrem de bogat reprezinta principala problema in randul cursantilor care urmeaza sa candideze pentru obtinerea permisului de conducere auto. Pentru a va garanta un procent cat mai mare de reusita este important sa va familiarizati inca de la inceputul primelor ore de curs cu termenii si expresiile prezente in noua legislatie.

In cazul in care aveti nelamuriri, nu ezitati sa intrebati sau sa cereti informatii suplimentare instructorului auto. Va sfatuim sa notati toate aceste raspunsuri, scrisul va ajuta sa memorati mai bine informatiile primite.

Sfaturi pentru a invata mai repede si mai bine

Va recomandam sa cititi cu atentie urmatoarele sfaturi, acestea sunt benefice persoanelor  ce urmeaza sa sustina examenul pentru obtinerea permisului auto.

  • Cereti raspunsuri instructorului de fiecare data cand ceva va este neclar
  • Nu treceti cu vedere peste un termen necunoscut
  • Nu cereti explicatii apropiatilor ce dispun de un permis de conducere auto, singura persoana pe care trebuie sa o consultati este instructorul
  • Notati-va toate informatiile primite pe un carnetel
  • Nu trebuie sa va fie rusine ca intrebati de mai multe ori acelasi lucru, instructorul auto este intelegator si va sta la dispozitie in orice moment.

Cunostintele trebuie acumulate in mod treptat, va sfatuim sa nu exagerati inca din prima zi cu invatatul ci sa va organizati timpul in cel mai eficient mod pentru a parcurge toata legislatia intr-o perioada cat mai scurta.

Incercati sa ramaneti concentrati pe toata durata cursului de teorie chiar daca stresul examenului pentru obtinerea permisului de conducere va “apasa in mod constant pe umeri”. Pentru a va elibera de acest stres, trebuie sa cunoasteti cat mai bine informatiile ce au legatura cu noul cod rutier.

Un ultim sfat este cel de a pastra in secret data examenului pentru a nu simti presiunea pe umerii dumneavoastra in cazul unui esec.

Ce trebuie sa faci in preajma examenului auto ?

Atunci cand data examenului se apropie va recomandam sa realizati o recapitulare generala. Ulterior, pentru a verifica daca sunteti sau nu pregatiti pentru examenul auto va sfatuim sa luati o sedinta in compania unui nou instructor.

Acesta va evalua cunostintele dumneavoastra teoretice dar modul de a conduce, mai mult de atat va poate oferi explicatii suplimentare si sfaturi utile pentru obtinerea permisului de conducere auto.

About The Author

  • ADD YOUR COMMENT